Themadag

Themamiddag: De kunst van preciezer bemesten

Een goede opbrengst en ruwvoerkwaliteit is belangrijker dan ooit. Tegelijk neemt het belang van effectief bemesten sterk toe. Minerale meststoffen zijn duur, bemestingsnormen zijn gelimiteerd en verliezen moeten omlaag. Tijdens de jaarlijkse themamiddag van de Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen (CBGV) draait het in 2022 om de kunst van preciezer bemesten.

Organisator Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen
Datum

do 10 februari 2022 13:30 tot 15:00

Locatie Digitale bijeenkomst

Wat is er nog te behalen met een preciezere bemesting door te sturen op de juiste plaats, juiste tijd, juiste dosering en juiste meststoffen? De Adviesbasis Bemesting geeft hiervoor concrete adviezen. Tegelijk zijn er nieuwe ontwikkeling rondom precies bemesten. Op de jaarlijkse themamiddag van de Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen (CBGV) gaan we hier dieper op in.

inforgrafic_DEF (002).png

Programma

Onderwerp Toelichting Door:
Welkom Jos Verstraten, voorzitter CBGV
De kunst van preciezer bemesten Concept van de 4 J's en hoe verbonden is met de adviesbasis bemesing Wim van Dijk, onderzoeker WUR
Precisie bemesting in mais Over praktijkproeven met een gedeelde bemesting in mais Herman Krebbers, Delphy
Precisie bemesting op grasland Over getoetste bemestingsstrategieën op grasland om juist de goede of slechte plaatsen extra te bemesten Jouke Oenema, onderzoeker Wur
Afsluiting Bert Philipsen

Aanmelden

De uitnodiging en het volledige programma kunt u hier downloaden. En u kunt zich hieronder direct aanmelden voor deze digitale bijeenkomst.

project.general_error_message
Naam