Nieuws

Kringlooptip: Kijken bij de buren om te leren van elkaar

Gepubliceerd op
30 augustus 2021

In deze periode worden er op heel veel plaatsen demonstraties en workshops georganiseerd. Uiteenlopend van graslandgebruik met kruiden tot maisdemo’s met de nieuwste rassen en alles wat daar tussenin zit. Al deze demonstraties hebben tot doel om u te informeren. Het is leerzaam om regelmatig demonstraties bij te wonen.

Naast het bekijken van diverse zaken geven ook de bijbehorende toelichting en de daaropvolgende discussies stof tot nadenken. Ondernemers die vooruit willen weten dit allang. Opvallend vaak bezoeken die ook demonstraties in andere delen van het land (of zelfs buitenland), en staan zij ook open voor ontwikkelingen in andere sectoren. Wat vanuit de eigen beleving het meest “schuurt” levert ook de meeste nieuwe kennis en inzichten op.

Een andere manier om van elkaar te leren is deel te gaan nemen aan een studiegroep, workshop of thematraject. Nieuw dit jaar zijn bijvoorbeeld de Grip op gras studiegroepen. Grip op Gras gaat over scherp sturen en vooruitdenken in beweiding. Over een goed afgestemd aanvullend rantsoen, graslandmanagement en optimale inrichting van de huiskavel. Je krijgt meer grip op je bedrijfsvoering en zet stappen om kringlopen verder te sluiten en kosten te besparen. (voor meer info https://www.stichtingweidegang.nl/gripopgras.html).

Maar ook via diverse mengvoerleveranciers, melkverwerkers en andere organisaties organiseren interessante activiteiten om kennis op te doen van nieuwe inzichten, innovaties en (teelt)technieken. Kijk hiervoor ook eens bij NPPL webinars en NPPL on tour, programma Integraal Aanpakken, cursus KringloopWijzer, Landbouwagenda, Melkvee.nl, Dairy Campus enzovoorts.